16 Aralık 2015 Çarşamba

İnstagram Dünyasında Farkedilir Olmak

Uzun süredir hayatımızda bir gerçek var. Ara ara girip fotograflarımızı paylaştığımız, beğeni aldıkça coştuğumuz ama beğenmeden gizli gizli takip ettiğimiz, sevinçlerimiz, kavgalarımız, takipçi ve like savaşlarımız... Hem eleştiren hem de yıllardır kullanan bir instagram fanatiğiyiz hepimiz. Buna ben de dahil. 
Biraz deneyim biraz gözlem ve biraz da teknik bilgime güvenim iyi bir instagram profilinin olmazsa olmazlarını kafamda sıraladım. Şimdi de kağıda dökmeye karar verdim. İtirazı olan yazsın. Kendinden birseyler bulan sadece gülümsemekle yetinebilir. 
1) paylaşılan her fotoğraf özenle çekilmiş olmali. Doğru ışık, doğru açı ve hatta doğru filtre
2) Profilin geneline bakıldıgında ister çiçek çekin ister böcek hadi olmadı çocuğunuzun kakasını.. Tüm fotoğraflar uyum içinde durmalı. Renkleri çekim açıları konsepti.. Çok benzer ya da uyumlu
3) diyelim ki çok marifetli değilsiniz bu dediklerimin hiçbirini de anlamadınız o zaman yapacağınız tek bir şey var. "Yardırmak" evet aynen böyle yapmak. Etrafa kalpler de dagıtabilirsiniz. Uyduruktan bir kavga da türetebilirsiniz. 
4) güzel olan seksi olan davetkar olan o da olmadı marjinal olan her zaman dikkat çeker. Kahve mi çekiyorsunuz onu bir de güzel bacaklı hala kızıyla çekin. Hazır kış aylarındayken noel konseptli bir çorap ve mümkunse beyaz çarşaflı bir yatakta olsun.
5) tag koymak işin olmazsa olmazı. Ama öyle milyon tane tag koyarsan tadı da kaçıyor. Ne yani takipci mi arıyorsun durumuna düşmek var. Az ama öz, yerinde ve sevimli olacak. Gerektiğinde bir cümleni kelime kelime taglemeli yeri geldiğinde tüm cümleyi tek bir kelime gibi yazıp insanların dikkatini çekmelisin. Ha bir de yeri gelmişken, fazla tag koyacaksan bile işin bittiğinde bir iki güne sil gitsin onları.
6) ya çok aşık olacaksin ki bu riski ( mutsuz olmak mutlu olmaktan daha çok dikkat çekiyor) ya da her daim kanatlanan bir özgür kuş. İstemem ama yan çepli.
7) çocuk varsa hele en kralı sensin. Yoksa  yapma aşaması, hamilelik ilanı, göbek buyutme evresi, dogumda sancı sahneleri derken yürür gidersin.
8) diyelim ki bırak cocuğu evli bile değilsin  ee ne olacak sen instagrama girmeyecek misin? Olur mu öyle şey modadan yürü, kahveden yürü, kediden köpekten yürü..Sana kalmış..
9) Zenginlik! Evi güzel olmayan zengin durmayan ben bir instagramer görmedim duymadım. Öyle profiller gördüm ki sanırsın kocası bacısı altına sürgü koyuyor sıçsın diye, onune tepsi koyuyor yesin diye. O kadar yerinden kalkmıyor ve aynı kareyi çekiyor ki. Ama o da haklı her fotoğraf 5000 beğeni alacaksa birbirinin aynısı olmasına rağmen buradaki hata paylaşanda mı?
10) yan açılı selfie çek. Düzeltme yan açılı kırık boyunlu selfie (ler) çek. Altına da arda erel den sözleri koy. Bak kaç beğeni alıyor?
11) spor kıyafetleri olmayan kaç instagramer kaldık? Gerekirse takipcin için sabah 5 te kalk ( foto çek sonra yine yatarsın)
12) tabikiiii yediğin içtiğinin tabakları ( ama bu biraz eskidi ) onun yerine şekersiz hayat, unsuz çokalat gibi şeyler türedi. 

Uzar gider liste. Şimdilik aklıma bunlar geldi. Blogger ya da instablogger o da olmadı instagramer ol. Ne olursan ol hakkıyla ol. Miş gibi yap kralı ol. 
Fit ol, güzel ol, bakımlı ol, mumkunse zengin ol olamasanda zengin göstermiş ol. İdol olmak bunu gerektirir..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder